У Сумах відбулися змагання з шахів серед юних борців

21.07.2023

У Сумах 20 липня юні борці змагалися у шахах та шашках. На майданчик біля “Академії боротьби Юрія Голуба” прийшли близько півсотні юних борців та їхніх батьків. Грали у шахи та шашки.

“Хочемо познайомити якомога більше сумчан – дітей, молоді дорослих – з цією чудовою грою. Бо майже рік культивуємо серед дітей міста цю чудову гру в нашому “Шахи-клаб”. По-друге, просто зробити момент спілкування для дітей. Приємного, разом з батьками, разом з братиками та сестричками”, — сказав Юрій Голуб, керівник “Академії боротьби Юрія Голуба” та додав: “Мені один провідних тренерів Ізраїлю колись сказав: “Боротьба, як шахи. Але думати треба набагато швидше”. Тому будь-який спортсмен повинен бути інтелектуально, духовно, душевно розвинутий. А шахи виховують і посидючість, і стратегічне мислення”.

Зі своїм сином Григорієм прийшла сумчанка Олена Нєдельчева. Розповіла, шахи додають сину натхнення і на борцівському килимі: “Я думаю, є така спільна риса – це прагнення до перемоги. І в шахах, і в боротьбі, звісно, є якість азарт. І розвивається цей азарт – стати чемпіоном. В будь-якому спорті”.

Володимир Єгоров – голова федерації шахів міста Суми. Близько року він викладає шахи юним борцями. на цих змаганнях він слідкував за порядком за шаховими дошками. Зазначив, що переможців не визначали: “Такий у нас девіз – перемагаємо разом. Колись такі плануємо провести конкурс “Тато, мама, я – шахова сім’я”. Так що сьогодні у нас таке велике тренування”.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: