“12 тисяч школярів із Сумщини залишаються за кордоном України”. Вікторія Гробова про навчальний 2023-2024 рік

21.07.2023

Станом на липень 2023 року за кордоном все ще перебувають близько 12 тисяч школярів Сумщини. З березня минулого року 5 тисяч повернулися. Такі дані Вікторії Гробової, голови департаменту освіти і науки Сумської ОВА.

Також Вікторія Гробова зазначила, що у 2023-2024 роках на Сумщині очно працюватимуть тільки ті заклади освіти, де укриття розраховані на всіх учасників навчального процесу: і працівників, і учнів. Для тих закладів, які не мають укриттів, розглядається два варіанти: оренда укриття поблизу або дистанційна форма навчання.

“Педагогічні колективи вирішуватимуть, яким чином організувати навчання за змішаною формою, залежно від того, скільки людей можна розмістити в укритті. Цього року збільшується фонд захисних споруд. На 1 вересня із 721 закладу освіти Сумщини, більш як 80% будуть забезпечені укриттями. Минулого червня (2022 рік – ред.) було 3%. Відповідно до програми “Молода генерація Сумщини” для сумських дітей ми створили 6 центрів, які будуть оснащені STEAM-лабораторями, комп’ютерною технікою. Там є укриття. Зараз формується мережа педагогів, які працюватимуть у цих центрах”, — сказала Вікторія Гробова.

За її інформацією, заклади освіти з 5-кілометрової зони на кордоні з РФ планують перемістити:

“Є два алгоритми: або діти переходять до закладу за новим місцем розташування, або заклад буде переміщений як юридична особа на безпечну територію. Для таких закладів будуть виділені приміщення з укриттями. Діти займатимуться або офлайн, або, якщо не перемістилися з якихсь причин, дистанційно. Таких закладів освіти 37 та інклюзивно-ресурсний центр”.

Наразі відомо про 133 заклади освіти, зруйновані або пошкоджені силами РФ на Сумщині.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: