«Золоті» чиновники: стали відомі зарплати топових посадовців Сумської міської ради

21.07.2023

Поки в країні триває війна, звичайні люди зі своїх скромних доходів донатять на ЗСУ та збирають екіпіровку для рідних в армію, сумські посадовці продовжують розкошувати. Тоді як більшість містян виживає на мінімальну зарплату в розмірі 6 700 гривень, дуже зайняті чиновники мерії та керівники комунальних підприємств офіційно отримують  в десятки разів більше, незалежно від якості їхньої роботи! Депутат Сумської міської ради, голова бюджетної комісії Вадим Акпєров розкрив інформацію, яку саме заробітну плату мають топові посадовці Сумської міської ради, до яких у сумчан назбиралася купа питань щодо їх ефективності на своїх робочих місцях. Цифри справді вражають.

«Більше 450 мільйонів гривень обходяться сумарно сумські чиновники сумчанам», – порахував Вадим Акпєров. При цьому про результативність їхньої праці говорити не доводиться. Найяскравіший приклад – укриття:  ось сукупно більше 230 мільйонів виділено на їх облаштування ще на початку року, але спромоглися зробити лише на 30 мільйонів (тобто приблизно 13%).

Вадим Акпєров звертає увагу ще на одну цікаву деталь у видатках – профільний заступник міського голови, яка відповідає за напрямок укриттів, після «встряски» від голови Сумської ОВА отримує догану, а також премію 320% від посадового окладу до свята (якого не зрозуміло, так написано в відомості).

«Директор однієї з лікарень вихваляється, що з грошей, які отримав з бюджету сплатив назад в бюджет скільки то там мільйонів, і взагалі війна в країні, тому з/п показувати не можна. Але ж середню з/п показати, все ж таки, довелося – 88 200 грн./ на місяць. А як вам дороги, дорогі сумчани? Судячи з з/п керівника «Шляхрембуду» повинні бути, ну точно без «гармошок» на новому асфальті та тим паче ям. Хоча ні, почекайте, на Лушпи будуть нові бордюри, не факт правда, що з асфальтом. 149 000 грн отримав керівник в квітні, та 90 000 грн в середньому на місяць зарплата директора», – розповів Вадим Акпєров.

Ще одна болюча точка для Сум – сміттєвий полігон. Він уже переповнений, а нова черга досі не введена в експлуатацію, однак, пише голова бюджетної комісії, судячи з зарплат керівництва, все нормально.

«Здивовані? Такі приклади можна продовжувати безкінечно, але «золота» міська рада може собі дозволити під час війни навіть завгоспу платити 50 000 грн середньої зарплати і все це лише маленька частинка айсбергу «золотих» чиновників міста Суми! Всіх опублікувати тут просто фізично неможливо, але повірте, передивившись величезну купу інформації по з/п, всі приблизно на одному рівні. Цікаво, якщо такі зарплати, то, що ж відбувається в закупівлях та тендерах СМР, мабуть за такі премії чиновники повинні були зекономити величезну купу грошей? Відповіді на ці та інші питання також спробуємо знайти, далі буде…», – резюмував Вадим Акпєров.

Нагадаємо, нещодавно сумчанка звернулася до сумського міського голови Олександра Лисенка з великим проханням відремонтувати укриття без відкатів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: