Брат та сестра боксери: історія Валентина і Поліни Дударенко із Сум

23.07.2023

Чотирнадцятирічна Поліна та сімнадцятирічний Валентин Дударенки із Сум — брат та сестра. Обоє займаються боксом. 

“Бокс виховує. Це особливий вид спорту, у який я закохався з самого дитинства”,— каже Валентин. Він займається вже вісім років. Додає, що за цей час вважає найважливішим досягненням звання чемпіона України: “Учасник чемпіонату Європи. Переможець турніру сильніших боксерів України (у 2019 році). Триразовий чемпіон України”.

Поліна займається рік. Серед її досягнень — перше місце по всеукраїнській Гімназіаді. Також вона чемпіонка Сумської області та Сум. Говорить, прийшла в бокс через брата. Валентин завжди допомагає. І як брат, і як тренер.

“Це вона більше захотіла. Не я. Вона із самого початку моєї кар’єри в боксі приходила на змагання, на тренування подивитися інколи. І підтримувала усіх нас, усю нашу команду”, — каже Валентин.

На питання “Де ви бачите себе за десять років?” Валентин та Поліна відповідають однаково: у боксі. І всім своїм успіхам завдячують своєму тренеру Григорію Левченку.

“Це легендарна людина. Це така людина, завжди тебе підтримає, завжди вислухає. Це другий батько. І матір теж”, — зазначає Валентин Дударенко.

У найближчих планах боксерської родини Дударенків – чемпіонат України у Валентина та Всесвітня Гімназіада у Поліни.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: