На Сумщині пройшов відкритий Кубок Сумської області з кінного спорту

24.07.2023

Вершники змагалися у конкурі (змагання з подолання перешкод різної висоти верхи на коні) та виїздці (кінь та вершник повинні продемонструвати завчену на пам’ять серію фігур, відомих як «елементи» – вольт, серпантин, вісімка).

Учасників змагань привітав заступник голови Сумської обласної військової адміністрації Сергій Кропивченко.

Він зазначив, що попри військові дії, на Сумщині знаходять можливості для розвитку фізичного виховання, спорту та проведення різноманітних змагань. Адже сильна нація – це, в тому числі, здорова і фізично розвинена нація.

«Незважаючи на погодні умови, учасники та глядачі Кубку з кінного спорту отримали естетичне задоволення та позитивні емоції. Спортсмени показали високий рівень підготовки та майстерність, злагодженість дій та відшліфовану взаємодію з конем. Без сумніву, перед нами виступали майбутні чемпіони і переможці. Тож всім щиро бажаю подальших перемог як у спорті, так і в житті, якнайскорішої Перемоги України над ворогом, мирного неба та Божого благословення», – прокоментував він.

Виконуючий обов’язки директора обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька спортивна школа» Євген Зюзь розповів, що в їхньому закладі займається понад 150 вихованців. Вони постійно беруть участь в обласних та всеукраїнських змаганнях, є багаторазовими переможцями і призерами чемпіонатів та кубків України. Найближчі змагання, де планують взяти участь спортсмени кінної школи, – Чемпіонат України з триборства, що проходитиме у серпні.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: