Сумська лікарня є учасником пілотного проєкту розвитку трансплантації в Україні

24.07.2023

КНП «Центральна міська клінічна лікарня» уклало договір зі Спеціалізованою державною установою «Український центр трансплант-координації» та отримало право надавати послуги з трансплантації нирки коштом держави.

Трансплантація застосовується винятково за наявності медичних показань і здійснюється відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я за згодою об’єктивно поінформованої дієздатної особи (реципієнта), крім випадків, передбачених законодавством.

Наявність у пацієнта медичних показань для застосування трансплантації встановлює консиліум лікарів закладу охорони здоров’я, в якому пацієнт перебуває на лікуванні чи диспансерному обліку.

Відповідно договору, пацієнт набуває прав на отримання послуг з медичного обслуговування населення з моменту підтвердження наявності у нього медичних показань для застосування трансплантації, встановлених консиліумом лікарів відповідного закладу охорони здоров’я, в якому він перебуває на лікуванні.

«Кожен українець, який потребує трансплантації, має можливість отримати висококваліфіковану, якісну та безплатну медичну допомогу в нашому медичному закладі», – зазначають у КНП.

Для отримання консультації необхідно звернутися до трансплант-координатора лікарні, який організує процедуру обстеження та внесення даних до ЄДІСТ (Єдина державна інформаційна система трансплантації): (066)2676822 (Денис Устименко).

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: