У Cумах збираються реконструювати каналізаційний колектор за 195 млн грн

24.07.2023

Департамент інфраструктури Сумської міськради провів закупку на “Реконструкція каналізаційного напорного колектору від КНС № 1А по вул. Соборній до міських очисних споруд”.

Департамент визначив вартість робіт у 273 млн грн, проте в ході тендеру ціна знизилася до 195 млн грн — таку вартість запропонувало ТОВ “Будівельна компанія “Аквабуд”, яка розпочала торги з 212 млн грн.

Щоправда, інший учасник торгів – ТОВ “ТЕХМАШЕКСПОРТ” – хотів виконати роботи всього за 130 млн грн (починав із 266 млн грн). Цю пропозицію було відхилено через аномально низьку ціну.

Не факт, що роботи обійдуться міському бюджету всього в 195 млн грн, адже за договором вартість може бути збільшена в півтора рази через подорожчання матеріалів і т.п.

Роботи мають бути виконані до 6 грудня 2024 року.

З цією ж фірмою 6 липня укладений договір на “Реконструкцію (санацію) самотічного каналізаційного колектора Д 400-600 від вул. Харківська, 30/1 по вул. Прокоф’єва до КНС-6” на 20,2 млн грн. Тоді конкурентів не було…

До того ця фірма не співпрацювала з мерією. Попередній замовник був ТОВ “Сумихімпром” на 300 тис. грн. Тому, звідки впевненість, що цей підрядник зможе відремонтувати колектори, невідомо…

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: