На Сумщині агропідприємство відновилося після ворожого авіаудару

25.07.2023

Голова Сумської ОДА-начальник Сумської ОВА Володимир Артюх відвідав агропідприємство «Ворожбалатінвест».

На початку березня минулого року внаслідок ворожого авіаудару було знищено об’єкти інфраструктури підприємства та техніка на суму понад 21 млн грн. Наразі все відновлено за кошти підприємства. Проведено посівну і розпочато збиральну кампанію.

«Півсотні працівників – потужна команда, яка не опустила руки. За тиждень вже майже завершено збирання ранніх зернових. Урожайність висока. Якщо погода не підведе, то результати будуть кращими, ніж у минулому році. Технічне і організаційне забезпечення – на найвищому рівні. За рівнем сплати податків підприємство є бюджетоутворюючим для громади. Це приклад соціально відповідального бізнесу, який попри війну, забезпечує робочі місця, зміцнює продовольчу безпеку області та країни, наближає нашу спільну перемогу», – зазначив Володимир Артюх.

Варто відмітити, що аграріями області вже обмолочено 26,1 тис. гектарів (12%) площ ранніх зернових та зернобобових культур, зібрано 137,5 тис. тон збіжжя нового врожаю при середній урожайності 52,7 ц/га, (+0,6 ц/га до минулого року).

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: