На Сумщині до 1 вересня медики планують провести дітям вакцинацію проти кору, краснухи та епідпаротиту

25.07.2023

Про це повідомив лікар-епідеміолог, завідувач відділом імунопрофілактики Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб Михайло Мацюк.

В іншому випадку, за його словами, керівники начальних закладів мають право не допустити дітей до офлайн-навчання без щеплень. Сьогодні вакцина від кору надійшла до громад Сумщини в повному обсязі.

«Завдяки системі імунізації, ми можемо зробити так, щоб люди по-перше не хворіли, а по-друге, якщо і хворіли, то в легкій формі. І завдяки цьому кір у нас буває лише епізодично. В цьому році в Україні зафіксовано 8 випадків. Однак ситуація дуже тривожна через воєнні дії. Велика кількість людей переміщується по всій країні і ми не встигаємо зробити щеплення всім, кому необхідно. Завдяки загальнонаціональній Сatch–up кампанії з вакцинації від кору, краснухи та епідпаротиту, ми зможемо максимально знизити ризики захворювання на кір».

Якщо ваша дитина пропустила щеплення за графіком чи не має їх взагалі – надолужуйте за першої ж можливості. Зверніться до найближчого закладу охорони здоров’я Сумської області, щоб отримати щеплення безкоштовно.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: