Як і хто може отримати гуманітарну допомогу від благодійного фонду “Карітас Суми”

26.07.2023

З липня 2022 року понад 80 тисяч жителів Сумщини, які перебувають в зоні активних бойових дій та вимушені переселенці з інших регіонів України, отримали гуманітарну допомогу від благодійного фонду “Карітас Суми”. Про це розповіла локальна координаторка благодійної організації Олена Лисянська.

Продуктові та гігієнічні набори безоплатно видають у Сумах для людей з інвалідністю 1 та 2 категорії. На одну особу належить продуктовий набір та набір засобів гігієни. Тетяна Петрівна переселенка з Сєвєродонецька Луганської області каже: завдяки подібній підтримці вдається, бодай трохи, заощадити. Жінка розповідає, разом з чоловіком пів року мешкають в Сумах. Про гуманітарну допомогу дізналися із соціальних мереж. До цієї благодійної організації звертаються вперше.

“Зареєструватися було не важко. Анкета була легкою. Зателефонували нам на другий день. Мій чоловік має інвалідність 2 групи”, – пояснює переселенка Тетяна Петрівна.

За словами локальної координаторки благодійної організації Олени Лисянської, гуманітарну допомогу, саме в рамках проєкту “Ефективний захист та доступ”, переселенцям та мешканцям зон бойових дій Сумщини видають вперше.

“Сьогодні ми видаємо тільки одній категорії населення – це люди з інвалідністю 1-2 групи. У нас зареєстровано 50 наборів харчових і 50 наборів для гігієни”, – пояснює Олена Лисянська.

За словами соціального працівника благодійного фонду Євгена Скрипки, щоденно, до 20 людей, які опинились у скрутному становищі, отримують допомогу на цій локації. Всім, хто невдовзі планує звертатися за допомогою, він додає перелік необхідних документів.

“Оригінали: паспорт, код для ідентифікації особи. Тобто, людина до нас приходить, ми звіряємо, вносимо все до бази даних. Потім, якщо ця людина з категорії вразливості, ми обов’язково беремо в неї довідку про цю вразливість. Всі дані заносимо в базу і вже потім видаємо ось такі продуктові набори”, – зазначає Євген Скрипка.

Визначені категорії населення можуть зареєструватися для отримання допомоги за телефоном: 050 01 46 189 або за адресою: вул. Ярослава Мудрого, 60/1, додала локальна координаторка благодійного фонду Олена Лисянська.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: