Винаходи NASA, що стали незамінними в повсякденному житті людини

26.07.2023

NASA – організація, яка подарувала світові велику кількість винаходів і неймовірних винаходів. Перелік винаходів, котрі наразі активно використовуються людиною в житті

Винаходи NASA, що використовуються сьогодні на Землі

Організація NASA володіє великою кількістю патентів на винаходи в різних сферах людської діяльності, а також в робототехніці і аерокосмічній промисловості. Деякі відкриття виявилися настільки геніальними, що вони сьогодні активно використовуються людиною. 

Головні розробки NASA

Досить популярною стала вогнестійка білизна для автогонщиків. Вона виготовляється із матеріалів, що застосовуються для виготовлення космічних скафандрів. В якій би ситуації не опинялася людина, білизна реагує на зміни навколишнього середовища. При підвищенні температури білизна поглинає тепло, та не пропускає його. У разі низьких температур білизна зігріває тіло. Це один із геніальних винаходів людства, з яким може зрівнятися тільки створення віртуального казино. Це розвага, яка подобається людям в Україні та світі, особливо за те, що після виграшу можливий швидкий Elslots вивід грошей.

До списку геніальних винаходів також потратила:

Програма з ідентифікації роботи серця: NASA стверджує, що частота серцевих скорочень може стати одним із методів розблокування сучасних технічних пристроїв. Для входу у банківські застосунки ймовірно скоро не треба буде відбиток пальця. Система просто проскандує електричні імпульси (пов’язані із серцевим ритмом), що виділяє тіло людини. Дана технологія наразі використовується для контролю серцебиття астронавтів, що перебувають у космосі. Вона є доступною для комерційного застосування;

очищувач повітря: в кінці минулого століття організація знайшла спосіб вирощування рослин на міжнародній космічній станції. Для цього виявився необхідним процес фотокаталітичного окиснення. Він в рази підвищив якість повітря, сповільнив темпи розповсюдження вірусів і бактерій, що передаються повітряно-крапельним способом. 

Що таке NASA?

National Aeronautics and Space Administration, що з англійського переводиться Національне управління аеронавтики та дослідження космосу – це американська організація, що розпочала свою діяльність в 1958 році. Діяльність була направлена виключено на дослідження космосу та польотів. Штаб-квартира організації знаходиться у Вашингтоні, а головний стартовий майданчик, звідки вилітають усі космічні кораблі – у Флориді. Перша ракета, яка полетіла у відкритий космос – «Піонер». Вона надала велику кількість знать, щоб у 1969 році «Аполлон-11» висадив на поверхню місяця астронавта. 

Наразі NASA не єдина організація, котра займається дослідженням космосу. Однак, вона є однією із лідерів. Все, що сьогодні відомо про космічний простір, з’ясували саме працівники NASA. Кожного разу коли людина на планеті щось згадує про космос, їй на думку також приходить ця організація. Вона зробила колосальний внесок в життя людини на Землі та поза межами планети. 

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: