Студія EA повертається з новим футбольним симулятором замість FIFA

26.07.2023

Для шанувальників кіберспорту та прихильників футбольного симулятора FIFA ще з минулого року було відомо, що FIFA 23 була останньою грою під спільним прапором EA та FIFA – їх співпраця добігла кінця. Натомість остання гра зовсім не завершує легендарну серію, а навпаки розпочинає нову історію у цьому напрямку та дає поштовх для ігрової індустрії в цілому. Electronic Arts вже почали ділитися першими подробицями нової самостійної гри.

Зустрічаємо новий FC24

Презентований днями перший офіційний трейлер нового футбольного симулятора EA Sports FC24 вийшов дійсно грандіозним. За задумом Пеп Гвардіола тренує команду з найкращих футболістів усіх часів, налаштовуючи їх у роздягальні, а паралельно не менше уваги приділяється жіночому футболу. Чи чекають кардинальні зміни в ігровому процесі – ось питання. Як зміниться улюблений багатьма режим Ultimate Team, які нововведення чекає режим кар’єри та наскільки гра залишить акцент на донатах. Нагадаємо, що FIFA нерідко критикували саме за її умовно безкоштовну модель. Так само як у VIP Casino поповнення депозиту відкривало нові можливості гри, так і у FIFA внутрішньоігрова валюта вирішувала багато питань.

Традиційно нова серія легендарного симулятора виходила кожної осені, щоправда, в останні роки дивувати шанувальників футболу ставало все складніше, за що до EA Sports також виникало чимало претензій. Графіка залишалась практично незмінною протягом декількох останніх ігор, а геймплей набував лише незначних фішок, які, щоправда, кожного разу припідносилися з дуже великим розмахом. Звичайно, що щось подібне відбувається і зараз – ЕА обіцяє, що нова гра стане майбутнім інтерактивного футболу. 

Як закінчилась історія EA та FIFA

Іменитий виробник ігор випускав футбольні симулятори у співпраці с брендом ФІФА з 1993 року. Раз на рік на шанувальників найпопулярнішого виду спорту обов’язково чекала нова частина серії. У травні 2022 року EA Sports заявили про припинення співпраці в футбольною асоціацією через банальні причини – не вдалося досягти фінансової згоди.

FIFA претендувала на те, щоб суттєво підвищити суму за використання свого бренду. Окрім цього співпраця часто ставала на заваді додаванню нового контенту у гру та взаємодії EA з деякими партнерами. Найголовніше – шанувальникам гри не варто переживати за відсутність ліцензій у новій FC24. Розробники обіцяють зберегти все найкраще з попередніх частин та доповнити новими цікавими деталями:

Відомо про унікальну технологію Hypermotion, що дозволяє в точності відтворювати рухи футболістів;

Деталізація стане ще більшою;

Збережені всі популярні режими;

Додано нові повноцінні жіночі ліги.

Новим обличчям гри став головний герой 2023 року Ерлінг Холанд, який змінив на обкладинці Кіліана Мбаппе. Єдино, що кардинально відрізнятися новий проект від EA Sports – це відсутність російських коментаторів. Це пов’язано з твердою позицією компанії та її уходом з російського ринку після початку війни в Україні. 

Реліз гри намічений традиційно на осінь 2023 року – гравці зможуть придбати FC24 вже 29 вересня, проте для особливо нетерплячих традиційно передбачене делюкс-видання, яке стане доступним на тиждень раніше.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: