Вадим Акпєров: Лише три депутати з команди Лисенка погодилися обмежити заробітні плати працівникам міськради та керівникам комунальних підприємств

26.07.2023

Сьогодні, під час сесії Сумської міської ради, депутати прийняли рішення щодо обмеження заробітної плати чиновникам міськради та працівникам комунальних підприємств на рівні не вище 25 тисяч гривень на місяць (тобто “чистими” буде виходити в межах 20 тисяч). Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив депутат міськради Вадим Акпєров. 

Причиною такого рішення стало те, що суспільство сколихнула інформація про надмірні заробітні плати працівників апарату сумського мера, на утримання та преміювання яких у 2022 році витрачено 450 мільйонів коштів громади. 

“Усі Ви пам’ятаєте ту, зашкварну, інформацію, яку я публікував кілька днів тому, де по 100 тисяч, по 150 тисяч були зарплати у чиновників, у директорів комунальних підприємств, – розповідає у своєму зверненні Вадим Акпєров. – Після цього ми отримали бурхливу реакцію суспільства. І це зрозуміло, адже солдати, які служать в ЗСУ отримують по 20 тисяч гривень, а заступники сумського міського голови мають по 98 тисяч, по 150 тисяч гривень є зарплати у керівників комунальних підприємств. І все це було викрито. Зрозуміло, після цього у керівництва міста почалася істерика”.

Окрім цього, враховуючи не публічне і часто нераціональне використання коштів громади, опозиційні до мера депутати запропонували обмежити таке використання міського бюджету.

“Ми бачимо, як знімають різні “фільми”, перекладають бруківку… А це сьогодні точно не те, на чому варто зосереджувати свою увагу. Сьогодні все повинно працювати на перемогу, на підтримку Збройних Сил Україну, на підтримку простих сумчан”, – зауважує ініціатор такого рішення Вадим Акпєров.

У результаті вдалося обмежити використання коштів міського бюджету, які тепер можуть спрямовуватися окрім захищених видатків лише на:

підтримку Збройних Сил України;

на забезпечення безпеки людей (будівництво укриттів);

на підтримку внутрішньо-переміщених осіб;

на відновлення критичної інфраструктури регіону.

Цікаво, що такі вкрай важливі рішення, щодо економії коштів громади в умовах воєнного стану, підтримали лише троє із тринадцяти депутатів промерської фракції “Батьківщина”. За словами Вадима Акпєрова, це пов’язано із тим, що решта – десять депутатів із фракції “Батьківщина” самі працюють в комунальних установах міської ради і не хочуть урізати собі винагороду, навіть якщо того вимагає суспільство та обставини у місті та країні в цілому. При цьому, “бютівці” придумали собі “відмазку” як не голосувати за скорочення собі зарплат – мовляв, згідно антикорупційного законодавства це заборонено, бо то є, начебто, конфлікт інтересів. Якби вони так гарно працювали, як уміють вигадувати собі відмазки, щоб тільки не зменшувати свобі рекордні зарплати!..

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: