Нардеп Михайло Ананченко ініціював складання повноважень депутатки з Путивля через відпочинок за кордоном під час війни

27.07.2023

 Народний депутат Михайло Ананченко підтримав принципову позицію Президента України Володимира Зеленського щодо заборони відпочинку депутатів і посадовців за кордоном під час війни і миттєво відреагував на резонансний випадок серед однопартійців на Сумщині. Так, парламентар ініціював застосування імперативного мандату щодо депутатки з Путивля, члена фракції «Слуга народу» Інни Сороки, яка вирушила на заморський курорт та ще й публічно  образила людину, котра дорікнула їй недоречним нині вояжом. За таку поведінку, вважає народний обранець, відпочивальниця повинна відповідати, склавши мандат, тим паче, що суспільство сьогодні дуже болісно реагує на подібні ситуації.

«Відпочивати – без мандату!

Прикро, що депутати, яким люди довірили представляти свої інтереси в громадах, час від часу дозволяють собі безпринципно порушувати не лише розпорядження Президента та Кабінету міністрів України, але й переходити межі моралі.

У соцмережах побачив допис та коментарі депутатки Путивльської міськради від «Слуги Народу» Інни Сороки, яка під час війни, попри заборону виїзду з країни, вирішила відпочити на закордонних курортах.

Як голова обласної партійної організації «Слуги Народу» негайно ініціюю застосування до Інни Сороки імперативного мандату та вимагатиму публічного вибачення перед людиною, яку образила в соцмережах своєю відповіддю.

Закон для всіх один. А у військовий час його невиконання має каратися ще суворіше!» – написав Михайло Ананченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, народний депутат разом зі своїми однопартійцями у Сумській міській раді домігся обмеження зарплат сумських чиновників до 25 тисяч гривень під час війни. Парламентар засудив безпардонність та апетити місцевих чиновників, які отримували високі зарплати невідповідно до якості їхньої роботи.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: