Секрети правильної мотивації, або як досягнути поставлених цілей

27.07.2023

Мотивувати себе на будь-яку задачу не просто, але якщо це вдається, життя може змінитися у кращий бік. З погляду психології, мотивація може бути внутрішньою та зовнішньою. Вони відрізняються внутрішніми бажаннями людей та певними зовнішніми чинниками. 

Самомотивація є більш довгостроковою та плідною, тому що цілі, натхненні власними бажаннями, задовольняють більше. Попри це, такі мотиви мають змогу стати основним джерелом енергії. А, поміркувати про це у спокійній атмосфері допоможе ВІПказіно, на якому презентується безліч цікавих демо-слотів. 

Самостійне мотивування є внутрішнім двигуном людини, який допомагає все робити із пристрастю. Тож, якщо вірно працювати над собою, можливо не тільки привчитися до прокидання без будильника. Це створює сприятливі умови для праці та її адекватного сприйняття в процесі. Також, правильний мотив є запорукою швидкого досягнення мети.

Розробка ефективних орієнтирів

Професіонали завжди радять приділяти увагу кінцевому результату. Тож, якщо є бажання досягти певної цілі, потрібно почати з уявної її реалізації. Також, стануть у пригоді такі прийоми:

При формуванні бажання треба уникати слова “якщо”. Тобто, краще використати тезу “коли я досягну…” (такий підхід стимулює фактичне бачення мети);

Щоб слідкувати за успіхами варто завести спеціальний блокнот для нотаток. Своєрідний щоденник забезпечує зростання відповідальності;

Справи, яких стосуються цілі, повинні приносити задоволення;

Можна створити стіну з наліпками. Осередки на кожній з менших цілей, наближають людину до основної мети (мотивація рухатися далі).

Також, добрим мотиватором є люди з ідентичними інтересами. Іншими словами, якщо створити певне коло з однодумців, справа піде ще швидше. У цьому випадку, вже можуть залучитися і зовнішні фактори мотивації. 

Що може допомогти додатково

В першу чергу, треба ставити досяжну мету, яка має реалістичні орієнтири. Для цього можна розробити певний план із короткостроковими цілями, які потрібно подолати на шляху до основного бажання. Також, завжди варто згадувати про доречність тих чи інших задач.

Візуалізація досягнутого також допомагає, але щоб реально прийти до успіху, потрібно постійно розвиватися та навчатися. Тим часом це варто робити постійно, особливо якщо справа стосується, наприклад підвищення в IT-галузі. І не варто боятися робити помилки, тому що до них схильні всі без винятків. Ба більше, певні провали можуть стати новими можливостями.

І останнє, не варто нехтувати так званими “позитивними” звичками. Річ у тім, що деякі люди відкладають власні справи на потім (прокрастинація). Цього можливо позбутися завдяки фізичним вправам, читанню книг або медитації. 

Тож, як бачимо, вміння мотивувати себе – це свого роду сучасний ключ до успіху. Але й тут все добре, якщо є межа, тобто головне – не перестаратися. Золота середина – оптимальне рішення для зосередження на власній меті та інших завданнях. 

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: