На Сумщині зафіксували збільшення кількості хворих на гепатити В і С: де отримати безоплатне противірусне лікування

28.07.2023

Щорічно 28 липня відзначається Всесвітній день боротьби з гепатитами. Про статистику захворюваності у Сумській області розповів лікар-інфекціоніст Володимиром Рябіченком.

За словами Володимира Рябіченка, наразі на Сумщині різке збільшення кількості хворих на гепатит В і С.

З початку 2023 року по хронічному гепатиту Б було зареєстровано 44 пацієнти, за перші пів року 2022 — 12 людей (зростання у 4, 3 рази).

По хронічному гепатиту С у 2023 році було зареєстровано 257 пацієнтів, у 2022 році – 87 (зростання у 3 рази).

“Можливо, це пов’язано з тим, що порівняння йде з першою половиною минулого року, тоді зверталося менше хворих і зараз ми спостерігаємо різке підвищення. Також збільшилися діагностичні спроможності мережі, оскільки вперше минулого року були закуплені швидкі тести для діагностики гепатитів. Зазвичай ми бачимо більше розповсюдження вірусних гепатитів серед молоді від 18 до 40 років. Вже декілька років поспіль область отримує противірусні засоби, забезпеченість лікарськими засобами на сьогодні достатня. Проте, у зв’язку із хвилеподібним надходженням противірусних засобів, інколи спостерігається їх відсутність, однак ці періоди не перевищують 2-3 місяців”, – пояснив лікар-інфекціоніст відділення гепатології КНП СОР “Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені Зіновія Красовицького” Володимир Рябіченко.

Для отримання безоплатного сучасного противірусного лікування гепатиту, необхідно звернутися з електронним направленням від сімейного лікаря до відділення гематології, гепатологічного центру КНП СОР “Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені Зіновія Красовицького” за адресою: м.Суми, вул. Сумської артбригади, 15.

Телефон для довідок: (0542) 701-245.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: