“З друзями сиділи, чуємо – ракета летить”: очевидці розповіли про ракетний удар по Сумах

30.07.2023

Одна людина загинула, ще п’ятеро — поранені. Про такі наслідки російського ракетного удару по Сумах повідомили у Нацполіції Сумщини. Російський снаряд влучив у сумський навчальний заклад увечері 29 липня.

Зовсім поряд з місцем влучання знаходився Сергій Цибульнік. “З друзями сиділи розмовляли, чуємо – ракета або літак летить. Відразу лягли на землю, вуха закрили, рот відкрили, щоб контузії не було. Тільки чуємо – бах! Одразу побігли сюди, бо в нас тут квартира”, – розповів він.

Вибух пролунав до увімкнення сирени повітряної тривоги. Одразу після цього місце влучання оточила поліція. У напівзруйнованій вибухом будівлі навчального закладу зайнялася пожежа. На допомогу приїхали рятувальники, також – машини швидкої допомоги.

“Я була вдома і в цей момент пролунав гучний вибух, і після цього тут був дим. Я відразу зателефонувала родичам. Моя тітка, яка їхала з роботи додому, бачила, як воно летить, чула свист і потім пряме влучання”, – розповіла місцева жителька Анна Манзерук.

Після влучання у Повітряних силах ЗСУ повідомили про ракетну небезпеку у Сумській, Полтавській, Харківській, Чернігівській областях.

“Дуже хвилюємось, тому вирішили провести ніч в бомбосховищі”, – розповіла Віта Міщенко.

Будівлі, що знаходяться неподалік, також частково пошкодило: вибуховою хвилею вибило вікна, говорять місцеві мешканці.

“Вікна повилітали, балкона повністю немає, п’ятий поверх. До родичів до якихось підемо”, – сказав Сергій Цибульнік.

Дорогу біля місця, де вибухнув російський снаряд, засипало уламками та камінням. Також пошкодило церкву, що розташована поряд.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: