У Сумах вибуховою хвилею пошкоджено Стрітенський храм

30.07.2023

За повідомленням настоятеля протоієрея Анатолія Полоза, 29 липня  від вибухової хвилі в результаті повітряної атаки російського агресора на Суми пошкоджено Стрітенський храм міста. Вибуховою хвилею пошкоджено покрівлю купола, вибито вікна в храмі й церковному приміщенні недільної школи. Слава Богу, обійшлося без людських жертв, пише Православна Сумщина.

Стрітенський храм, що тільки-но будується, є окрасою одного з житлових районів міста Суми. Поруч знаходяться два професійних ліцеї, де готують цивільних фахівців. Гуртожиток одного з них зруйнувала російська ракета.

Про пошкодження Стрітенського храму також розповів митрополит Сумський і Охтирський Євлогій, коментуючи у Фейсбуці ракетну атаку на місто Суми:

“Дорогі земляки сумчани, брати і сестри у Христі! Учора увечері по місту Суми знову було нанесено збройний удар: російська ракета влучила у будівлі професійного ліцею, що розташований у одному зі спальних районів міста. Офіційно повідомлено про двох загиблих та понад 20 осіб, що постраждали та перебувають у лікарні. Так само, як і на початку липня, російська ракета вбила та покалічила цивільних людей, зруйнувала будівлю цивільного закладу освіти. При цьому поширюються відомості, що нібито вражено військовий об’єкт, що повинно створити думку про військову доцільність цієї варварської атаки.

Поруч із місцем влучення розташований Стрітенський православний храм, який пошкоджено вибухом російської ракети: вилетіли усі вікна, пошкоджено покрівлю. Вчергове російський агресор продемонстрував свою антихристиянську сутність, зневажаючи цінність людського життя, руйнуючи храми та знищуючи святині. Руїни цивільного професійного училища та православного храму є свідченням сатанинської сутності тих, хто вже понад 500 днів планомірно знищує життя на Сумщині.

Дорогі! Щиро співчуваю та молюся за загиблих, за одужання постраждалих, розділяю скорботу тих, хто втратив житло. Нехай милість Божа огорне кожного, хто у ці важкі часи потребує підтримки та втіхи. Покров Пресвятої Богородиці нехай завжди перебуває над благословенною Сумщиною”.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: