Російська ракета знищила унікальний Центр дослідження голодоморів у Сумах

31.07.2023

Про це повідомив колишній голова Сумської ОДА Дмитро Живицький.

“Ракета вдарила прямо туди де були виставлені унікальні роботи великого українського, художника-графіка, нашого сучасника, дослідника голодомору Миколи Бондаренка, подаровані самим автором даному навчальному закладу.

Назва виставки “Україна – 1933: Кулінарна книга. Пам’ять людська”.

Згадую як колись у 2016 році вийшло на мене британське посольство в Україні з проханням допомогти їм зконтактувати з художником Миколою Бондаренком. Виявилося що лавреатка Пулітцерівської премії за книгу «Гулаг: Історія» Ен Епплбаум хоче домовитися з ним про розміщення однієї з його робіт на обкладинці її книги “Червоний голод. Сталінська війна проти України”. І він з задоволенням дозволив, абсолютно безкоштовно, головне щоб світ більше знав про червоний терор (останнє фото).

Вчора ввечері від потрапляння російської ракети сталася чергова трагедія: було вбито двох людей (знову чомусь тривогу дали після прильоту), близько 20 поранено і разом з навчальним закладом знищено Центр дослідження голодоморів і унікальні роботи великого українського графіка.

В даному закладі знаходився унікальний “Центр дослідження голодоморів”, який саме разом зі студентами та учнями проводив дослідження, масу просвітницьких заходів, виставок, форумів, доносив історичну правду.

Дякую Прем’єр-міністрові України Денис Шмигаль, голові Верховна Рада України Руслану Стефанчуку, Міністерство культури та інформаційної політики України за підтримку нашої ініціативи, ініціативи Сумщини включити перевидання другого двомовного варіанту (перекладеного англійською мовою) даної книги за рахунок державного бюджету і проведення презентаційних заходів на різних міжнародних майданчиках по всьому світу шляхом включення до державного плану заходів!

Світ має розуміти проти чого, чому, скільки вже часу і за що ми боремося!

І найголовніше що саме зараз, нашому поколінню під силу припинити це зруйнувавши російську імперію раз і на завжди!

А на те вона і ПАМ’ЯТЬ Людська і вбити її неможливо! І скільки росіяни не хочуть вбивати наших людей, руйнувати будинки, підприємства, інфраструктуру, музеї, навчальні заклади ми ніколи не забудемо і не пробачимо злочини проти наших Людей, нашої Країни, нашої Незалежності і Свободи і обов’язково переможемо!

Мої співчуття рідним та близьким загиблих, найшвидшого одужання пораненим та відновлення житла і майна постраждалим від вибуху, а також співчуваю усьому колективу навчального закладу! Знаю особисто як і керівництво і усі працівники вкладали душу!

Будівлі ми відновимо, а пам’ять їм не вбити!

Прохання до Міністерство внутрішніх справ та до Сумська міська рада як до керівництва ліквідацією наслідків НС обережно поставитися до розбирання завалів, можливо щось можна буде врятувати з робіт Бондаренка з-під руїн! Це дуже важливо!

Як символ, як пам’ять, як пам’ять людська!

Слава нашим Героям!

Слава Україні!”, – написав Дмитро Живицький  у Фейсбуці.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: