Лайфхаки про те, як швидко очистити пам’ять смартфона

31.07.2023

Кожен власник сучасного смартфона стикався з уповільненням роботи гаджета та довгим запуском звичайних застосунків. Однією з причин цих негараздів є “забиття” пам’яті пристрою. Але, якщо застосувати кілька робочих лайфхаків, можна швидко звільнити обсяг файлового сховища.

Для цього не потрібно звертатися по допомогу у сервіс-центри або якихось експертів. Всі дії можна зробити власними зусиллями, не виходячи з офісу або оселі. Тож, якщо користувач бачить повільний запуск, наприклад ПМ Казіно, яке є популярним гемблінговим ресурсом в Україні, йому потрібно видалити всі зайві файли.

Перед проведенням чистки, треба подивитися, які програми є зайвими або потрібними. Також, варто відкрити папки із кешем соцмереж, тому що в них зберігаються фото, відео та аудіо, які були залучені. До того ж можна перевірити засміченість гаджета за допомогою спеціального софту на кшталт CCleaner та іншого. 

ТОП-5 початкових кроків

Починати процес очищення пам’яті варто з використовуваних месенджерів, тобто Телеграм, Інстаграм тощо. Тут, треба видалити весь не потрібний контент, який перевантажує файлове сховище або внутрішній диск. Далі, за планом повинні йти:

Перенесення файлів з внутрішнього носія на SD-картку;

Чистка історії пошуків та кешу браузерів;

Видалення зайвого софту, який не використовується.

Головне, щоб під час видалення програм не зачепити важливі системні осередки, тож треба бути обачними. Також, якщо залишаються якісь потрібні файли, їх можна просто стиснути. Тобто, корисні для господаря телефону фото та відео можливо зменшити. 

Окремої уваги заслуговує чистка кешу потрібних застосунків. Тут, треба зайти у заводські налаштування та обрати пункт “програм”. Після, доведеться відчиняти кожен додаток окремо та вручну активувати чистку кешу.

Фото та інші зайві файли можуть бути не тільки у кешах, але й у папці “завантажень”. Як показує досвіт, у цій папці зберігається найбільша кількість файлового сміття. Але, тут також можуть бути якісь важливі матеріали, тож потрібно заздалегідь вивчити зміст папки.

Що можна зробити для більшої економії пам’яті

Якщо є така можливість, потрібно перейти в налаштування та зробити так, щоб всі завантаження йшли на додаткову картку пам’яті. Але за відсутності такого рішення, можна скористатися кількома порадами. По-перше, це створення резервної копії потрібних файлів, або їх перекидання до хмарного сховища. По-друге, можна видалити файли з додатків типу Нетфлікс або Spotify.

Також є непоганий засіб очистити телефон від надто великих файлів. Go.Google допоможе з очищуванням папок ВатсАп, Інстаграм та Фейсбук. А, завдяки FIles Go можливо відстеження непотрібної пошти та великих осередків з соціальних мереж. 

У підсумку додамо, що більшість сучасних смартфонів має достатньо оперативної пам’яті та розширення. Тож, проводити очищення не обов’язково робити часто. Вистачить буквально кількох разів на рік, щоб підтримувати пристрій у задовільному вигляді. 

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: