Судитимуть правоохоронця із Сум, який допомагав контрабандистам переправляти цигарки до Росії

01.08.2023

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно сумського правоохоронця, який за гроші допомагав контрабандистам безперешкодно возити цигарки до РФ.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Встановлено, що для того, аби контрабандистів не викрили під час їхньої злочинної діяльності, правоохоронець збирав та продавав їм інформацію про блокпости, кількість, переміщення та розташування вздовж кордону Збройних Сил України та прикордонних нарядів.

Також він радив найбільш зручний час для перевезення товарів через кордон. За свої послуги він просив по 30 тисяч гривень за кожний маршрут.

Наприкінці червня ДБР у взаємодії із внутрішньою безпекою Держприкордонслужби затримало правоохоронця «на гарячому» під час отримання чергової «винагороди». Нині він продовжує перебувати за ґратами, адже судом йому було обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Правоохоронець обвинувачується у несанкціонованому поширенні інформації про озброєння та розміщення ЗСУ, та одержанні неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 114-2 та ч. 1 ст. 368 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Процесуальне керівництво здійснює Сумська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону, повідомили в ДБР.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: