У Сумах суд відмовився визнавати створення ОСББ незаконним

02.08.2023

Мешканці багатоповерхівки по вулиці Харківській 41 близько 9 місяців судилися із членами ініціативної групи, щодо легітимності створення у їх будинку ОСББ. Господарський суд Сумської області позов жителів не задовольнив.

За словами адвокатки Світлани Сєргєєвої, мешканці заявляли про підробку підписів у протоколі ОСББ і підтримували позицію позивача Світлани Глошкодер та просили визнати недійсним і скасувати рішення установчих зборів ОСББ.

“У листі співвласників включені особи, начебто, підписані ті, які не являються співвласниками з 2017 року та особи, які вже померли на час такого опитування. Я вважаю, права Світлани Анатоліївни Глошкодер, як співвласниці квартири за адресою Харківська, 41, порушені. Ні вона, ні її чоловік не отримували запрошення на проведення установчих зборів ОСББ”, – говорить Світлана Сєргєєва.

Адвокат Олександр Петрищев з боку відповідача вважає, що таке порушення не спростовує прозорості створення ОСББ по Харківській, 41.

“Єдиний аргумент, з яким я погоджуюсь і який я вважаю головним у даній справі, – це наявність підпису трьох осіб, які були померлими на час проведення установчих зборів. З цього питання, один з членів ініціативної групи Гончаров надав пояснення, що особисто входив до квартири та вручав повідомлення людям, які в них проживали. Він знав, що то були не власники квартири, проте надав їм такі документи – це, вважаю, є порушенням. Але воно не спростовує легітимності створення ОСББ”, – говорить він.

Господарський суд Сумської області, у складі судді Євгенії Жерьобкіної, розглянувши матеріали справи, ухвалив рішення у позові відмовити повністю. Позивачі рішенням незадоволені та збираються подавати апеляцію.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: