Нардеп Ігор Васильєв розповів, чому необхідне об’єднання клінічної лікарні Святого Пантелеймона та 5-ї міської клінічної лікарні

02.08.2023

Народний депутат Ігор Васильєв здійснив робочий візит до КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона», щоб обговорити план створення кластерного закладу відповідно до медичної реформи, що впроваджується в Україні. Як зазначив парламентар, спроможну мережу закладів охорони здоров’я Сумщини офіційно погодило Міністерства охорони здоров’я. Цьому передувало рішення обласної  робочої групи, на якому розглядалися відповідні пропозиції та проєкти планів розвитку госпітальних округів.

«Згідно даного погодження, ухвалено рішення про об’єднання двох лікарень  КНП” Клінічна лікарня Святого Пантелеймона” СМР та КНП “Сумська міська клінічна лікарня N5” СМР в кластерний заклад.

Статус кластеру можна отримати тільки в спільній лікарні  в протилежному випадку обидві лікарні залишаться загальними закладами охорони здоров’я, зі значно меншим обсягом державного фінансування. Потрібно прагнути масштабного багатопрофільного розвитку на високому професійному рівні», – наголосив Ігор Васильєв.

Під час зустрічі нардеп ознайомився із потужностями лікарні Святого Пантелеймона та обговорив актуальні питання функціонування медзакладу. Політик пересвідчився,  що тут дійсно створені необхідні умови для широкого спектру  обстежень та якісного лікування пацієнтів. Зокрема, Ігор Васильєв відзначив роботу клініко-діагностичної лабораторії, де щодня здійснюють 700-800 аналізів, а парк приладів поповнюється сучасними апаратами. У поліклініці проведені ремонтні роботи, а на території лікарні постійно працюють над благоустроєм. Також народний обранець звернув увагу на упровадження сучасних методики лікування в різних профільних напрямках: урологія, ортопедія, нейрохірургія тощо. Важливо, що заклад охорони здоров’я має стратегічний план розвитку.

Ігор Васильєв висловив пропозицію сідати за круглий стіл з керівниками та персоналом обох закладів та напрацьовувати алгоритм обʼєднання, адже це питання потребує невідкладних дій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: