В Охтирці готуються до зими — замінюють тепломережі

03.08.2023

В Охтирці почали підготовку до зими. Там розпочали заміну тепломережі. Рух від центральної площі Охтирки по вулиці Київський перекритий у зв’язку з ремонтом тепломереж.

Начальник цеху теплових мереж Охтирської ТЕЦ Вячеслав Зінченко повідомив, що цей ремонт передбачений інвестиційною програмою. На 90-метровій дільниці міняють два трубопроводи діаметром 400 мм. Минулоріч тут трапилося дві аварії, в позаминулому — три.

“Робота планова. Труби прийшли… Вони з 90-го року в експлуатації. 33 роки відробили і мали значні пошкодження. Ми на цій ділянці кожного року мали пориви”, – додав Вячеслав Зінченко.

Бригадир слюсарів Сергій Бондаренко на підприємстві працює 20 років. Його син теж працював слюсарем. Але сімейний підряд зруйнувала війна. Син пішов на фронт і загинув в Новомихайлівці. Тепер батько працює за двох. “Слюсарів у нас не вистачає. Бо… бо їх забирають в армію, воювати. Але справляємося”, – розповів бригадир.

Серед нових працівників ТЕЦ — внутрішньо переміщені особи. Зварювальник Олексій Сорокін переїхав з Лисичанська, тому що жити там стало неможливо. “Влучило поруч у квартиру. Сусідку вбило там. В Лисичанську. А у мене хата вся в кіптяві. Ну, трикімнатна квартира, з мамою ми там були”, – розповів чоловік.

Начальник цеху вважає, що в умовах війни роботи такого обсягу вдається вести з випередженням графіку завдяки новій техніці. Траншею викопали за чотири дні. Зі старим обладнанням роботи розтягнулись би на місяць.

“Техніка є. Он самосвал. Транспорт. Кран. Все, все, все. Екскаватор у нас дуже зараз дуже файний новенький. Завдяки місту і благодійникам. Будуть проведені випробування після заміни. Буде нова ізоляція. Буде перекрито все. Засипано”, – сказав Вячеслав Зінченко.

За словами Вячеслава Зінченка, проїзд відкриють в середині серпня. До цього моменту ремонтні бригади завершать монтаж нової дільниці трубопроводів, проведуть випробування тиском та заасфальтують траншею.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: