Завершене розслідування стосовно держзради нардепа від Сумщини Андрія Деркача

03.08.2023

НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою народного депутата України III—IX скликань у державній зраді та незаконному збагаченні (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ст. 368-5 Кримінального кодексу України).

Слідство встановило, що народний депутат упродовж 2019-2022 років одержав щонайменше 567 тис. дол. США від правоохоронних та розвідувальних органів РФ за підривну діяльність проти України. Гроші він відпрацьовував через вчинення різноманітних дій, зокрема й в публічній площині, спрямованих на дискредитацію іміджу України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин між США та Україною, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО.

Розслідування цих фактів НАБУ та САП здійснювали за оперативного супроводу департаменту контррозвідки СБУ.

В липні 2022 року під час низки обшуків НАБУ та САП виявили та вилучили матеріали, які свідчили про тривалу підривну діяльність народного депутата, його сталі зв’язки з представниками держави-агресора та колаборантами. У вересні нардепу заочно повідомили про підозру, оскільки він переховується від слідства, а також оголосили у розшук.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомили в НАБУ.

Йдеться про нардепа від Сумщини Андрія Деркача, який свого час закінчив Академію ФСБ РФ.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: