Голова ОВА відзначив роботу лісівників Сумщини

04.08.2023

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх взяв участь у виїзній нараді ДП «Ліси України», яка проходила на базі філій, що координуються Північним лісовим офісом.

Лісівники Сумщини поділились напрацюваннями та здобутками, які дозволять у найкоротші строки суттєво збільшити площу лісів. Тимчасово виконуючий обов’язки генерального директора ДП «Ліси України» Юрій Болоховець окреслив найближчі плани та перспективи розвитку лісового господарства.

Зокрема, він акцентував увагу на актуальних завданнях: створення прозорого та конкурентного ринку послуг з догляду за лісами і заготівлі деревини, пошуку ефективних ресурсів задля швидкого і ефективного відтворення лісів.

На базі лісництв Лебединського лісового господарства учасники наради ознайомились з принципами роботи європейської посівної лінії, а також сучасними підходами прийому і обліку деревини.

Варто зазначити, що протягом лісокультурної кампанії 2023 року філіями Північного лісового офісу висаджено близько 11,5 млн дерев на площі понад 1706, 4 га, з яких 54, 6 га – нові ліси.

«В умовах війни лісівники Сумщини не тільки не збавляють темпів роботи, а й нарощують їх, впроваджуючи світовий досвід. Немає сумнівів, що завдяки вашому професіоналізму, відданості лісовій справі, програму Президента «Зелена країна» буде виконано. Дякую вам за стійкість та незламність, за ту допомогу, яку ви постійно, з першого дня повномасштабного вторгнення, надаєте нашим захисникам. Ваша робота в нинішніх умовах пов’язана з великим ризиком, але ви виконуєте її ретельно та відповідально, наближаючи нашу спільну Перемогу. Ви вже сьогодні дбаєте про майбутнє наступних поколінь, вирощуючи тисячі гектарів сіянців, які стануть повноцінним лісом у нашій мирній Україні!» – зазначив Володимир Артюх.

У ході наради були узгоджені плани спільних дій щодо захисту працівників лісового господарства на прикордонні та посилення обороноздатності області.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: