Олександр Лисенко: У лікарні Святого Пантелеймона – сучасний тулієвий лазер, аналогів якому немає в області

04.08.2023

Лікарня Святого Пантелеймона розширює можливості для надання кваліфікованої допомоги пацієнтам з урологічними хворобами завдяки використанню новітньої апаратури. Ідеться про сучасний тулієвий лазер, з  яким сумські лікарі вже почали оперувати аденоми простати за найпрогресивнішими методами. Це надійне та ефективне медичне обладнання, яке широко використовується у сфері лазерної хірургії і забезпечує точне та безпечне видалення тканин.

Як зазначив міський голова Сум Олександр Лисенко, до цього у Сумській області такого апарата не було, а в Україні його мають лише кілька приватних медзакладів.

«У лікарні Святого Пантелеймона – сучасний тулієвий лазер, аналогів якому немає в області!

Відтепер фахівці Центру урології зможуть проводити операції на більш високому рівні, адже тулієвий лазер – дуже потужний та дозволяє виконувати втручання більш ефективно.

Обладнання придбали коштом бюджету громади.

Такого апарата в області немає, а в Україні – тільки в 5-6 приватних клініках. Тому відтепер такі операції є доступними для пацієнтів.

Будемо й надалі розвивати медичну галузь! Дякую нашим медикам за роботу!» – прокоментував важливу для сумської медицини подію Олександр Лисенко.

Директор лікарні Володимир Поцелуєв розповів, що фахівці Центру урології мають необхідний досвід і компетенцію, щоб здійснювати оперативні втручання з тулієвим лазарем.

«Головне для медицини – кадри та матеріально-технічна база. У нашому Центрі урології працюють висококваліфіковані фахівці, які мають відповідну підготовку. Вони можуть виконувати операції на такому сучасному обладнанні. Проаналізувавши кількість звернень, а їх виявилося дуже багато, ми поставили за мету придбати таке обладнання», – сказав керівник лікарні.

Якщо раніше сумчани думали, куди їм потрібно їхати, щоб зробити подібні операції, то тепер це питання вирішено – пройти якісне лікування можна в Сумах, у лікарні Святого Пантелеймона.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: