В Ямполі прощалися з військовим Миколою Обревком

07.08.2023

В Ямполі попрощались з 32-річним танкістом Миколою Обревком, який героїчно загинув на Донеччині.

Побратим Миколи Вадим Завадський розповів, що 1 серпня їх екіпаж штурмував російські позиції й потрапив під обстріл з РСЗВ.

“Я служив разом з Миколою в одному екіпажі: він був механіком, а я навідником. 1 серпня ми поїхали у бій, де нас і накрило “градами”. У цей момент Коля загинув, а наш командир отримав поранення. Він чудово знав свою роботу, відповідально ставився до справи, кращого у нас просто не було”, – пояснив побратим загиблого Вадим Завадський.

Цей трагічний бій стався на Донеччині, розповів заступник командира танкової роти Сергій Мандрик.

“Село Велика Новосілка, там засів ворог, а наші хлопці намагаються знайти слабкі місця у його обороні. Але ворог підступний і огризається. Микола був справжнім героєм, адже герой кожен, хто взяв у руки зброю, а тим більше, пішов з нею на ворога. Такі люди повинні бути незабутими”, – зазначив заступник командира роти Сергій Мандрик.

До мобілізації Микола Обревко працював у Прудищанському лісництві Свеського лісгоспу. Лісничий Олександр Омельченко розповів, що у Миколи залишилась дружина та син.

“Він з Буринського району, там закінчив школу, а потім навчався в Конотопі у технікумі, там вони познайомились, потім одружився зі своєю дружиною. Півтора року у нас він пропрацював, прийшов з Ямпільського агролісгоспу працювати лісорубом. Працівником він був відмінним, ніколи жодних нарікань не було. Виконував свої обов’язки сумлінно”, – розказав колега загиблого Олександр Омельченко.

Ямпільчани проводжали загиблого військового, стоячи на колінах. Поховали Миколу Обревка на місцевому кладовищі.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: