Куди в Сумах направляють на проходження альтернативної (невійськової) служби

07.08.2023

Проведено чергове засідання комісії у справах альтернативної (невійськової) служби під головуванням заступниці міського голови Віри Мотречко, на якому розглядались питання проходження альтернативної (невійськової) служби двома особами. За рішенням комісії одній особі продовжено строк її проходження, іншій – відмовлено в направленні на проходження такої служби.

Всього з початку цього року було проведено 7 засідань, на яких розглянули питання проходження альтернативної (невійськової) служби. Її проходять 15 мешканців громади, які належать до релігійних громад Свідки Єгови, Євангельські християни, Євангельські християни-баптисти, Сумська помісна церква.

Особи, які проходять альтернативну (невійськову) службу, з урахуванням потреб Сумської міської тергромади забезпечують виконання робіт з комп’ютерного набору, обслуговування електроустаткування, прибирання території, фахової фізичної реабілітації, електрогазозварних, сантехнічних, столярних, підсобних та інших робіт в комунальних підприємствах та установах Сумської міської ради: Центральна міська лікарня, лікарня Св. Пантелеймона, «Центр догляду за тваринами», «Міськводоканал», «Сумитеплоенергоцентраль», «Паркінг» та в Сумському обласному центрі комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю.

Звертаємо увагу, що під час дії воєнного стану призов на строкову військову службу не проводиться. Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» заміна військової служби під час мобілізації альтернативною службою не передбачена.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: