Куди на Сумщині звертатися родинам зниклих безвісти осіб

07.08.2023

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко провів зустріч із родичами зниклих безвісти на Сумщині.

На зустрічі були присутні представниця Уповноваженого в Сумській області Марія Павена, заступниця голови Сумської ОВА Олена Бойко й ТЦК та СП.

Під час зустрічі з рідними присутні обговорили складні кейси, що стосуються юридичного та соціального супроводу, взаємодії з відповідальними відомствами та місцевими органами влади.

За словами Уповноваженого, ситуація, щодо зниклих безвісти в прикордонних регіонах складна, але не критична.

«Родини зниклих безвісти, що проживають у прикордонних регіонах, потребують особливої підтримки. Окрім пошуку зниклих родичів, вони й досі потерпають від повсякденних ворожих атак. Наразі Сумщина один із таких регіонів, зробимо все, щоб не полишити наодинці з бідою цих людей. Для нас важлива доля кожної зниклої людини!» – наголосив під час зустрічі Олег Котенко.

На Сумщині родини зниклих безвісти осіб можуть звернутися за консультацією або ж записатися на прийом за телефоном: +38 (097) 011-28-84.

За словами заступниці голови ОВА Олени Бойко, у межах своїх повноважень обласна військова адміністрація долучається до вирішення питань, пов’язаних зі зниклими безвісти за особливих обставин. Це стосується ведення реєстру цивільних громадян, що вважаються зниклими. Фахівці у громадах відслідковують дану інформацію.

Крім того, ОВА має ресурс для надання консультацій для родичів зниклих безвісти, виїзду соціальних бригад та соціального супроводу, психологічної підтримки, гуманітарної допомоги, в певних рамках – юридичної допомоги.

«Якщо у вас особисто, ваших рідних чи знайомих, хто шукає своїх близьких, є потреба у згаданій допомозі, звертайтеся – ми готові її надавати», – зазначила вона.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: