У Білопіллі провели в останню дорогу 21-річного захисника Владислава Колача

08.08.2023

8 серпня у Білопіллі зі сльозами на очах, з державними прапорами і квітами провели в останню дорогу земляка, справжнього патріота, вірного захисника України Владислава Олеговича Колача.

Військовий-контрактник Національної гвардії України загинув 20 червня 2023 року під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України поблизу населеного пункту Шипилівка Луганської області в Серебрянському лісі.

Цьогоріч у вересні йому б виповнилося лише 21 рік.

Довідково:

Колач Владислав Олегович народився 20 вересня 2002 року в с. Мороча. З 2006 року проживав у Білопіллі.

Навчався у Білопільській гімназії № 3, потім – у Сумському ПТУ № 11, де й здобув спеціальність «Автослюсар, водій категорії С».

З жовтня 2021 брав участь із захисту територіальної цілісності нашої держави на сході країни. Був учасником бойових дій під час проведення Операції об’єднаних сил.

З початку повномасштабного вторгнення продовжив службу за контрактом у 50 полку Національної гвардії України на посаді кулеметника.

З 20.02.2023 року перебував на передовій поблизу населеного пункту Шипилівка Луганської області в Серебрянському лісі.

20 червня 2023 року Владислав, вірний військовій присязі і своїм побратимам, виявивши стійкість та мужність, загинув у бою за нашу Батьківщину під час мінометного обстрілу противником території Серебрянського лісництва.

У захисника залишилися батьки, молодші брати Максим та Станіслав.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: