На Сумщині відновлено діяльність ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені І. Г. Харитоненка

09.08.2023

Сьогодні депутати Сумської міської ради проголосували за створення Сумського міського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені І. Г. Харитоненка.

Цьому рішенню передували ряд важливих кроків від очільника Сумщини Володимира Артюха. Зокрема, звернення начальника Сумської ОВА до вищих органів влади, в тому числі до Міністерства освіти і науки України щодо необхідності створення в Сумах такого закладу, та наради з міським головою Олександром Лисенком.

«Враховуючи гостру потребу в закладі такого типу на теренах міста Суми та Сумської області загалом та великий досвід у регіоні щодо функціонування закладів загальної середньої освіти військового профілю, Міністерство освіти і науки України підтримує створення у місті Суми нового закладу спеціалізованої освіти військового спрямування комунальної форми власності Сумської міської ради», – написав у листі до начальника Сумської ОВА Міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Володимир Артюх подякував очільнику МОН, Сумському міському голові, депутатам Сумської міської ради та всім причетним до відродження ліцею на Сумщині, тепер уже в іншому статусі – комунального закладу Сумської міської ради «Сумський міський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені І. Г. Харитоненка».

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: