На Сумщині суворіше покарали хлопця, який зґвалтував і пограбував жінку на кладовищі

09.08.2023

За апеляційною скаргою Сумської обласної прокуратури рішенням суду 22-річному обвинуваченому в зґвалтуванні та грабежі призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. При цьому рішенням суду першої інстанції, яким юнака було засуджено до 4 років обмеження волі, скасовано у зв`язку з невідповідністю призначеного покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення.

Мова йде про подію, що сталась 1 квітня 2019 року в м. Конотоп. У вечірній час обвинувачений наздогнав 43-річну жінку на вулиці та попросив телефон, щоб подзвонити. Коли перехожа зупинилась, він схопив її та силоміць затягнув на територію кладовища. Там нападник декілька разів ударив потерпілу кулаком в обличчя та зґвалтував. Після чого юнак зняв з шиї потерпілої срібний ланцюжок та відібрав мобільний телефон.

У суді обвинувачений провину свою визнав повністю, запевняв, що щиро розкаюється у вчиненому, попросив вибачення у потерпілої. При ухваленні вироку суд першої інстанції призначив більш м`яке покарання, ніж передбачено санкціями інкримінованих юнаку статей.

Прокуратура категорично не погодилась з таким рішенням суду та оскаржила його в суді апеляційної інстанції. Суд погодився з доводами прокурора. Обвинуваченого засуджено за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження), ч. 1 ст. 152 (зґвалтування) та ч. 2 ст. 186 (грабіж) КК України. На даний час він перебуває під вартою.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: