На Білопільщині попрощалися із полеглим на війні Анатолієм Середенком

09.08.2023

9 серпня у Воронівці попрощалися та провели в останню дорогу полеглого на війні захисника України – солдата, оператора аеромобільного взводу Середенка Анатолія Олександровича, який загинув 3 серпня 2023 року під час ведення бойових дій у районі н.п. Роботине Запорізької області у результаті мінометного обстрілу з боку противника.

Молодого Героя проводжали чи не всім селом. Стогін, розпач, сльози не стихали ні на хвилину.

Йому всього лише 24…

Середенко Анатолій Олександрович народився 5 квітня 1999 року в селі Воронівка. Навчався у Воронівській загальноосвітній школі, потім – у державному навчальному закладі «Сумський хіміко-технологічний центр професійно-технічної освіти», де здобув фах оператора комп’ютерної верстки та обробки інформації.

Працював у комунальному підприємстві «Благоустрій Білопілля».

У грудні 2022 року був призваний на військову службу за загальною мобілізацією.

Загинув 3 серпня 2023 року під час мінометного обстрілу.

Зустрічали та проводжали Героя живим коридором на вулицях рідного села, якими пролягав шлях траурного кортежу – односельці з синьо-жовтими прапорами та квітами віддали шану земляку, стоячи навколішки.

З розповідей друзів Анатолія був дуже щирий та життєлюбний. Завжди готовий прийти на допомогу. Для батьків він був гордістю, для побратимів – надійним і відповідальним товаришем.

«За час проходження військової служби зарекомендував себе виключно з позитивної сторони. Функціональні обов’язки виконував відмінно, користувався авторитетом серед колег по службі. Мав гарний рівень мотивації до військової служби», – повідомляє військове керівництво.

«Особисто знав загиблого Анатолія, як доброго, працьовитого та життєрадісного чоловіка, який завжди був готовий допомогти ближньому. Він вирішив піти до війська, аби захистити своїх рідних, свою землю від ворога, із твердим наміром повернутися із перемогою. На жаль, за це він віддав своє життя, поповнивши ряди Небесного війська. Щирі співчуття родині від імені усієї Білопільської громади. Наше завдання – пам’ятати подвиг Анатолія і підтримувати його родину в скорботі», – зазначив під час поховальної церемонії перший заступник міського голови Олександр Кожухов.

«Захисник Анатолій Середенко є прикладом справжнього патріота, прикладом хоробрості та відваги. Він чесно і до кінця виконував свій обов’язок воїна і громадянина, віддавши своє здоров’я та безцінне життя за вільне майбутнє у Незалежній, Богом благословенній Україні. Але як болісно визнавати той факт, що через розв’язану росією війну вмирає найкращий цвіт української нації», – говорить вчителька місцевої школи Тетяна Сокол.

Поховали Анатолія Середенка з усіма військовими почестями на кладовищі у селі Воронівка, повідомили в мерії Білопілля.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: