У Глухові виявили низку недоліків у організації діяльності місцевого суду

10.08.2023

У межах реалізації національного превентивного механізму працівниками Регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини здійснено планове відвідування Глухівського міськрайонного суду Сумської області, який є судом першої інстанції і розглядає цивільні, кримінальні, адміністративні справи, а також справи про адміністративні правопорушення у випадках та порядку, визначених процесуальним законом.

Під час відвідування були оглянути приміщення суду, проведено аналіз доступу громадян до судочинства та дотримання прав людини, у тому числі осіб з інвалідністю.

Працівниками Офісу Омбудсмана було виявлено ряд недоліків у організації діяльності суду, що несуть ризики порушення прав людини.

Так, було встановлено, що ширина стаціонарного металодетектора та місця пропуску через турнікет на вході до будівлі суду унеможливлює проїзд до приміщення осіб, які пересуваються на кріслі колісному.

Автоматична пожежна сигналізація у суді перебуває у технічно несправному стані.

При вибірковій перевірці аптечок для надання домедичної допомоги виявлено лікарські засоби, термін дії яких закінчився.

Також потребують технічного дооснащення камери для тимчасового тримання підсудних (засуджених), маршрут конвоювання обвинувачених (підсудних), засуджених від службового входу до залу судових засідань, зокрема шляхом обладнання камерами відеоспостереження та кнопками звукової сигналізації, захисними гратами на ліхтарях і вікнах, огорожами на сходових клітках.

За підсумками моніторингового візиту складено звіт та планується направлення відповідних актів реагування для усунення виявлених недоліків та вжиття необхідних заходів.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: