22 вчителя початкових класів Сумщини успішно пройшли сертифікацію у 2023 році

10.08.2023

Цього року в умовах повномасштабної війни в Сумській області на сертифікацію зареєструвалося 36 учасників, з них 34 взяли участь у незалежному тестуванні.

До другого етапу сертифікації допущено 24 вчителі, з них всі успішно здійснили самооцінювання в інформаційно-аналітичній системі EvaluEd. Третій етап сертифікації – вивчення практичного досвіду роботи вчителів – проходив у дистанційному форматі. Подолали пороговий бал 22 вчителі Сумської області.

«Учителі початкових класів стали першопроходьцями сертифікації. А тепер вони – її рушійна сила. Завдяки їм відбулося вдосконалення процедури сертифікації та її масштабування на рівень базової загальної середньої освіти», – зазначив Руслан Гурак, Голова Державна служба якості освіти України.

Із запровадженням сертифікації вчителі отримали можливість обмінюватися досвідом, напрацюваннями, зростати у професії. Успішна сертифікація є підставою для присвоєння кваліфікаційної категорії та педагогічного звання, зарахування чергової/позачергової атестації, а також 20% надбавки до зарплати.

Загалом упродовж 2019-2023 рр. успішно пройшли сертифікацію 154 вчителі початкових класів Сумської області.

Довідково.

Відповідно до положень законів України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту» сертифіковані вчителі мають право на: зарахування сертифікації як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником з присвоєнням відповідної кваліфікаційної категорії та/чи педагогічного звання; доплату у розмірі 20% до ставки заробітної плати.

У випадку суперечності норм підзаконного акту нормам закону слід застосовувати норми закону, оскільки він має вищу юридичну силу.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: