На Сумщині без електроенергії залишаються 67 населених пунктів, які знаходяться в безпосередній близькості від кордону

10.08.2023

Про особливості підготовки до опалювального сезону 2023-2024 років в умовах воєнного часу обговорили начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх та голова правління ПрАТ «НЕК Укренерго» Володимир Кудрицький.

За словами Володимира Артюха, за умов війни із сусідньою країною – агресором питання підготовки енергетичного комплексу Сумської області до опалювального сезону 2023-2024 років у роботі Сумської обласної військової адміністрації є пріоритетними.

«Щодо загальної картини енергетичного комплексу Сумської області, то найбільшої шкоди енергетичній інфраструктурі завдали авіаційні удари у березні 2022 року. Але і протягом 2022-2023 років енергосистема області зазнавала вогневих уражень ворога», – зазначив очільник області. –Наразі залишаються пошкодженими електричні мережі, які знаходяться в безпосередній близькості біля кордону».

Як повідомила заступниця начальника Сумської ОВА Марія Зонова, на сьогодні пошкоджень і руйнувань зазнали більше 900 об’єктів електричних мереж Сумської області. Деякі з них зазнавали пошкоджень по декілька разів після відновлення (це об’єкти в 20 кілометровій прикордонній зоні). Станом на сьогодні без електроенергії залишаються 67 населених пунктів області, які знаходяться в безпосередній близькості від кордону з РФ.

«Ми розуміємо, що ця зима буде непростою, але ми випрацьовуємо чіткий план дій в разі атак росіян на об’єкти енергетичної інфраструктури», – повідомив Володимир Артюх.

Під час наради за участі Володимира Кудрицького разом із керівниками районних військових адміністрацій, голів громад та керівниками підприємств енергетичної інфраструктури області були обговорені всі можливі сценарії проходження опалювального сезону.

Також обговорили питання забезпечення водопостачальних підприємств області генераторами, облаштування укриттів, в тому числі й модульних, на базі підприємств енергетичної інфраструктури Сумщини, щоб працівники підприємств були в безпеці в разі атак ворога.

«Саме від нашої спільної роботи буде залежати якість та безперебійність опалювального сезону нашого регіону, – наголосив Володимир Артюх. – Разом до перемоги!».

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: