У лісі під Сумами знайшли танковий снаряд

11.08.2023

До поліції надійшло повідомлення від громадян про те, що в лісосмузі неподалік від обласного центру можуть знаходитись вибухонебезпечні предмети.

Прибувши на місце, вибухотехніки поліції ретельно обстежили місцевість за допомогою металошукачів та щупів і виявили артилерійський снаряд до 125-ти міліметрової танкової гармати. Снаряд, споряджений підривачем, був присипаний землею. Сапери поліції знешкодили знахідку, обережно викрутивши з боєприпасу підривач та вилучили його з ґрунту для подальшого знищення на полігоні.

«Територія області щодня підпадає під обстріли росіян. Тому різного роду боєприпаси, в тому числі й ті, які з якихось причин не вибухнули, знаходять і ще довго будуть знаходити люди. Не радимо громадянам, які випадково виявляють армійські боєприпаси, різного роду снаряди, міни, залишки ракет, тощо навіть підходити до них близько. В таких випадках треба відмітити місце знахідки, і обов’язково проінформувати про неї органи влади, поліцію або військових. Знешкодженням боєприпасів, що не вибухнули повинні займатися фахівці», – говорить начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: