“Побратими називали Оса”: в Орлівці попрощались із військовим Сергієм Осмоловським

11.08.2023

10 серпня в селі Орлівка Свеської громади попрощались з 44-річним військовим Сергієм Осмоловським. Він брав участь у бойових діях на Луганщині, розповів побратим військового.

5 серпня Сергій разом з товаришами утримував одну з зайнятих позицій, у цей момент туди влучив російський снаряд.

“Осмоловський Сергій для нас всіх був побратимом Осою. До нас він прибув разом з багатьма хлопцями в грудні-місяці, за цей час ми пройшли дуже багато. Ми продовжимо і завершимо справу, яку разом з нами робив друг Оса, яку з нами робив друг Білий, який загинув разом з ним і якого в цей день хоронять на Хмельниччині”, — сказав побратим Сергія.

Староста Орлівки Володимир Гончаров розповів, що односельчани проводжали загиблого героя на колінах.

“Всі люди дуже дружньо прийшли, щоб провести в останню путь нашого героя. Це була дуже добра людина, він був чемним, допомагав старим. Вже померли його батько й мати, є племінниця, а так близьких нікого не залишилось”, — зазначив староста села Володимир Гончаров.

Ніна Дворніченко була директоркою школи, у якій навчався Сергій Осмоловський. Жінка розповіла, що у неї збереглись дуже теплі спогади про хлопця.

“Він навіть до мене в кабінет заходив і питав, чи треба допомогти. І я завжди його обіймала, як сина. І якщо потреба була, то всі обов’язково до нього звертались. Його однокласники дуже любили, сьогодні прийшли з ним попрощатися. Сергій — це наш герой, який пішов добровольцем на фронт, захищати нас, нашу Батьківщину”, — розповіла Ніна Дворніченко.

Зі сльозами на очах розповіла про Сергія Осмоловського і його однокласниця Наталія.

“Він був начитаний, розумний, пам’ятливий, на уроках фізкультури показував гарні результати. Головне в ньому, що він завжди шукав дружбу, земну, справжню дружбу. І коли я бачила його востаннє, на початку літа його відпускали у відпуску, то він розповідав про своїх бойових побратимів і казав, що такої дружби, на жаль, у реальному житті немає”, — сказала однокласниця Наталія.

Траурна церемонія по загиблому військовослужбовцю відбулась в центрі села Орлівка, поховали Сергія на місцевому кладовищі.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: