Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) продовжить роботу на Сумщині за кількома напрямками

11.08.2023

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх під час зустрічі із керівником Полтавського офісу Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Баходіром Рахімовим та координатором освітніх проєктів Полтавського офісу Анатолієм Безпалюком обговорили питання продовження співпраці та подальшої підтримки Сумської області

«ЮНІСЕФ є однією із перших організацій, які активно допомагала Сумщині від початку повномасштабного вторгнення. Ви активно підтримували дітей в громадах, особливо на прикордонні, надавали допомогу закладам освіти в забезпеченні комп’ютерною технікою, допомогу на облаштування укриттів закладів загальної середньої освіти прикордонних територій області; фінансову підтримку опорним закладам освіти для підготовки до 2022/23 навчального року тощо. Я дякую вам за все це. Впевнений, що наша співпраця продовжуватиметься й надалі. Зі свого боку, обіцяю всебічне сприяння роботі ваших представників у громадах нашої області», – зазначив очільник області.

Представники Полтавського офісу Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні також подякували за ефективну співпрацю, яка склалася між ними та обласною владою на Сумщині.

Вони повідомили, що їх робота на Сумщині продовжиться в кількох напрямках. Зокрема, це підтримка родин з дітьми, захист прав дітей в родинах, які втратили через війну годувальника, допомога навчальним та медичним закладам, організація психологічної підтримки тощо. Є можливість і плани щодо підтримки водоканалів 8 громад Сумщини (надання насосів, генераторів тощо).

Розповіли міжнародні партнери і про забезпечення закладів медицини первинної ланки витратними матеріалами та необхідним обладнанням. Обговорювалися і питання щодо психологічної підтримки родин з дітьми, які постраждали від війни, оздоровлення дітей, допомога у створенні безпечного середовища для навчання школярів, які проживають у прикордонних громадах, забезпечення навчальних та медичних закладів обладнанням, транспортом тощо.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: