Сумський каратист Олег Пащенко здобув дві медалі на Європейських університетських іграх з єдиноборств

11.08.2023

Сумський каратист Олег Пащенко привіз дві медалі з Європейських університетських ігор з єдиноборств, які відбулись в хорватському Загребі з 20 по 23 липня. Це мультиспортивні змагання, що проводяться під егідою Європейської асоціації університетського спорту. Участь у них у 2023 році взяли понад тисяча студентів із 31 країни Європи. Олег Пащенко посів третє місце в індивідуальному заліку і став другим в командному куміте.

“Я готувався в місті Суми. Мій тренер Сонних Валерій Віталійович мене готував на ці змагання. Тренування були дуже складні, думав, як я трохи втомився від цього всього. Валерій Віталійович завжди казав: “Давай, ти можеш, давай більше, більше”. Коли я їхав на змагання, він сказав: “Ти проробив великий шлях, якщо поїдеш і програєш в першому бою, це все буде намарно”, – згадує каратист Олег Пащенко.

Олег виступав у категорії до 75 кілограмів. До того ж, юнака обрали прапороносцем збірної України.

“Змагання були на потужному рівні, мені сподобалось. Атмосфера була міцна. Нашій команді, збірній України, там дуже дякую за підтримку, за емоції, які вони подарували там”, – говорить каратист.

Нещодавно Олег Пащенко повернувся з Драгобрату, де взяв участь у тренувальних зборах Summer Camp Champion.

“Це був крутий кемп, мені сподобалося, було багато різних тренувань: і спеціальна фізична підготовка, і біг в гірку, і спрінти, карате. Мені все сподобалось. Хочу сказати дякую хлопцям, які зараз на війні, і які захищають нашу країну, надають змогу спортсменам їздити. Якби не вони, ми не могли б на міжнародних змаганнях показувати гарні результати”, – каже спортсмен.

За три дні змагань у Загребі студентська збірна України отримала 41 медаль: 4 золоті, 9 срібних і 18 бронзових. На Олега ж найближчим часом чекають змагання Lviv Open та участь у серії. А в Кіпрі у вересні.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: