На Сумщині доглядальниця обібрала 83-річну пенсіонерку на 180 тисяч гривень

11.08.2023

На початку травня 2023 до поліції звернувся чоловік, який повідомив про те, що жінка яка доглядала за його 83-річною бабусею, знаючи PIN-код від банківської карти, зняла з рахунку родички чималу суму коштів.

В ході досудового розслідування слідчі встановили, що потерпіла через свій похилий вік потребувала стороннього догляду, тож їй допомагала знайома мешканка Кролевця, якій вона дала свою банківську карту та повідомила PIN-код до неї, аби доглядальниця купувала продукти харчування. Натомість остання, скориставшись відсутністю контролю з боку власниці картки, витрачала гроші на власні потреби: купувала побутову техніку, ювелірні вироби та інші товари. Крім того, частину грошей, а саме 76 000 гривень, крадійка перевела на рахунок третьої особи та вчинила правочин щодо придбання іноземної валюти.

Таким чином зловмисниця не тільки викрала гроші, а ще й легалізувала кошти здобуті злочинним шляхом, за що передбачено кримінальну відповідальність за ч.1 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем мешкання жінки, в ході якого вилучили побутову техніку та частину грошових коштів. Наразі вирішується питання про повідомлення жінці про підозру у скоєному. Досудове розслідування триває.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: