На Сумщині видаватимуть спеціальні бюджетні дотації за утримання корів

11.08.2023

Перший заступник голови обласної військової адміністрації Тарас Савченко закликав керівників районів і громад активізувати роботу на місцях, щоб усі, хто має у власності від 3 до 250 корів подали документи та отримали кошти.

За його словами, цьогоріч на напрямок «Спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності» в обласній Програмі розвитку агропромислового комплексу Сумської області на період до 2027 року передбачено 5 мільйонів гривень. Дотація надається у розмірі 5 300 гривень на одну корову, але не більше 530 000 гривень для одного отримувача.

Наразі подано 122 заявки на суму 2,7 мільйона гривень. Термін прийому заявок скоро спливає – документи на отримання дотації приймаються до 1 вересня. Тому у громадах слід активізувати роботу, щоб усі власники ВРХ, хто відповідає критеріям і вимогам програми, скористалися цією можливістю.

«Цьогоріч в обласному бюджеті на підтримку агропромислового комплексу передбачено 10 мільйонів гривень. Це потужний ресурс і принципово важливий момент для розвитку сільських територій. Саме в галузі тваринництва створюються робочі місця, тому заходи програми спрямовані як на розвиток переробки, так і на підтримку сировинної бази», – зазначив Тарас Савченко.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: