Рятувальники повідомили подробиці пожеж, які спричинила блискавка в Сумах

11.08.2023

10 серпня о 21:32 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу господарчої споруди по вул. Українських Перемог в обласному центрі. На гасіння прибув черговий караул 1-ї державної пожежно-рятувальної частини. О 21:59 вогнеборці локалізували загоряння покрівлі, запобігши подальшому поширенню полум’я на всю споруду. А о 22:27 – ліквідували.

І вже о 01:19 11 серпня рятувальники були викликані на вул. Великочернеччинську в м. Суми, де сталося масштабне загоряння в приватному домоволодінні. За попередніми даними, виявив пожежу сусід. Він прибіг на допомогу, розбудив господарів, які вже відпочивали і викликав рятувальників.

Як було встановлено, вогонь охопив покрівлю двоповерхової будівлі, де під одним дахом знаходилися господарча споруда та гараж і через щільну забудову перекинувся на покрівлю житлового будинку. Горючими конструкціями полум’я поширилося на значну площу.

На місце пожежі залучили додаткові сили і засоби ДСНС. Під час приборкання загоряння вогнеборці врятували автомобіль, що знаходився в гаражі. Для забезпечення безперебійної подачі води на гасіння, від найближчого пожежного гідранту проклали магістральну рукавну лінію, протяжністю 400 м.

О 3:07 загоряння вдалося локалізувати, запобігши його подальшому поширенню, а о 5:18, використавши близько 35 т води, пожежу ліквідували.

За попередніми висновками, в обох випадках припустима причина пожежі – розряд блискавки.

Всього на місці двох пожежі працювало 23 чоловіки особового складу та 7 одиниць спеціальної техніки ДСНС України.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: