На Сумщині більше дітей займатимуться за очною формою навчання

11.08.2023

Начальник Сумської ОВА наголосив на першочерговості створення безпечного середовища в освітніх закладах при підготовці до нового навчального року.

Кількість дітей, які займатимуться за очною формою, в цьому навчальному році збільшується. Якщо минулоріч очно здобували знання лише 5-6% дітей, то з 1 вересня до офлайн-навчання планується залучати 32% учнів.

«Батьки мають бути впевненими, що віддають своїх дітей у навчальні заклади, де створені всі необхідні безпечні умови. Створення безпечних умов на сьогодні – це не просто завдання номер один і вимога влади, це вимога воєнного часу. Тому зараз всі мають сконцентруватися на створенні безпечного освітнього середовища для учасників освітнього процесу, завершенні ремонтних робіт і облаштуванні захисних споруд», – поставив завдання очільник Сумщини.

Серед ключових питань у підготовці до першого вересня директор обласного Департаменту освіти і науки Вікторія Гробова назвала створення належних і гідних санітарно-гігієнічних та технічних умов у захисних спорудах, визначення форми навчання у кожному навчальному закладі, облаштування їх тривожною кнопкою, забезпечення фізичною охороною, встановлення сигналізації та системи відеоспостереження, проведення протипожежних заходів, облаштування класів безпеки та введення посад спеціалістів з безпеки.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: