У центрі Сум через зливу підтоплені двори та будинки

12.08.2023

Після зливи у центрі Сум на вулиці Стефана Таранушенка та провулку Майданівському підтоплені двори та будинки. 

За словами мешканців вулиць, підтоплювати двори почало вночі. Насоси, які мали відкачувати воду, не були включені відповідними службами. Раніше таке вже траплялося, але весною, під час паводка. Влітку такого раніше не ставалося, бо працювала дренажна система, розповіла Тетяна Лук’яненко, двір якої затопило.

Також жінка сказала, що зранку телефонувала до “Служби 15-80”, “Міськводоканалу”, Департаменту інфраструктури, ДСНС, але всі посилаються на вихідні

Місцевий мешканець Борис Сіробаба додає, що першопричина цього підтоплення і заболочування місцевості — гребля Низівської ГЕС. За його словами, до її створення води у підвалах людей не було, бо річка і джерела навколо неї нормально працювали.

У пресслужбі КП “Міськводоканал” повідомили, що їхнє підприємство забезпечує централізоване водовідведення господарсько-побутових стічних вод, дощової каналізації на їхньому балансі немає. Також зазначили, що послуги з відкачування води не закладені у тариф.

Згідно з даними системи ProZorro, утримання насосної станції по вул. Круговій на замовлення Департаменту інфраструктури Сумської міськради здійснює ТОВ Статус-Е. Сума договору — майже 420 тис. грн. Ані номер, вказаний в реєстрі юридичних осіб, ані контактний номер цього товариства у системі ProZorro, не обслуговується. Суспільне намагається отримати коментарі від міськради.

Речник головного управління ДСНС України у Сумській області Олег Стрілка у коментарі Суспільному зазначив, що їхній представник виїжджатиме разом з комунальними службами на місце та оцінить ситуацію. Якщо буде необхідність, рятувальники проводитимуть заходи з надання допомоги та ліквідації наслідків негоди.

Також кореспонденти Суспільного повідомили, що на вулиці Героїв Круг підтоплені двори багатоповерхівок.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: