Діти з Сумщини повернулись додому після відпочинку та реабілітації в Америці

14.08.2023

17 дітей з Сум, Шостки, Ромнів, батьки яких загинули, захищаючи незалежність України відновлювали сили та заряджались позитивними емоціями у американському штаті Джорджія

Відпочинок відбувся у рамках Меморандуму про співпрацю, який у квітні цього року підписали начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх та засновник NGO «Together ministry» Петро Дудник.

Також організаційну допомогу надавали Сумська Християнська Церква у партнерстві з ГО «Всеукраїнський СОБОР».

«Це перша група дітей, які відпочивали у США. Програма була насиченою і окрім розваг, включала моменти психологічної реабілітації. Наші діти, які втратили батьків через війну, змогли, хоч на деякий час, поринути у світ радості та позитиву, відволіктись від воєнних буднів і свого болю. Працюємо над формуванням наступної групи дітей, яка відпочиватиме в Америці у рамках співпраці з NGO «Together ministry», – зазначив начальник служби у справах дітей Сумської обласної державної адміністрації Юрій Каліновський, який за дорученням начальника Сумської ОВА зустрічав дітей у Сумах, після повернення з США.

Діти і батьки не стримували емоцій. Зізнавались, що дуже скучили один за одним, разом з тим отримали багато нових позитивних вражень і досвіду.

Музей Кока-Коли, студія CNN, океанаріум, парки, справжній американській дитячий табір, бейсбол та гольф – це далеко не повний перелік того, що вміщала програма відпочинку.

З особливою теплотою діти згадували сім’ї американців українського походження, які піклувались про них всі ці три тижні.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: