У Сумах відправили під варту жінку, яка задавала окупантам позиції ЗСУ

14.08.2023

12 серпня слідчий суддя розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою жінці, яку підозрюють у поширенні в умовах воєнного стану інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 114-2, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За результатами розгляду суд задовольнив клопотання та застосував до підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави. Строк дії ухвали визначено до 8 жовтня 2023 року.

З матеріалів клопотання стало відомо, що місцева жителька одного із сіл Сумського району, поширювала на власній сторінці у забороненій соціальній мережі публікації, у яких міститься виправдування, визнання правомірною, заперечення агресії РФ проти України та тимчасової окупації частини території України, а також вона після повномасштабного вторгнення РФ в Україну неодноразово за допомогою месенджера «Telegram» передавала інформацію про переміщення, рух та розташування ЗСУ на території м.Суми та Сумської області, за можливості їх ідентифікації на місцевості.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку, повідомили в Зарічному райсуді Сум.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: