На Сумщині укриття мають 84% закладів освіти

14.08.2023

Як повідомила директорка обласного Департаменту освіти і науки Вікторія Гробова, наразі 84% освітніх закладів Сумщини мають укриття. За цим показником наша область є лідером серед прикордонних регіонів. На сьогодні тривають ремонтні роботи захисних споруд, щоб збільшити як їх кількість, так і ємність. Зокрема, здійснюється облаштування укриттів, підвищення комфорту, створення належних санітарно-гігієнічних умов. Після завершення робіт місткість укриттів планується збільшити на 7,5 тисяч місць у школах, і на 2 тисячі – у садочках.

За словами Вікторії Гробової, навчання на Сумщині буде здійснюватися, як і минулоріч, за очною, змішаною та дистанційною формою. Наразі великі зусилля освітян спрямовані на створення безпечного освітнього середовища для всіх учасників навчального процесу, щоби збільшити відсоток дітей, котрі будуть здобувати освіту в офлайн-режимі. Формат і алгоритм змішаної форми навчання рекомендується вирішувати на обговоренні педагогічних рад та узгоджувати з батьками. Дистанційна ж форма залишається для закладів, які знаходяться у 20-кілометровій зоні.

Напередодні початку навчального року буде проведено засідання відповідної комісії, де конкретно по кожному закладу прийматиметься рішення щодо форми навчання. Це залежатиме від того, чи є в освітній установі укриття, чи спроможне воно вмістити всіх учасників процесу. Якщо захисної споруди немає, то чи є поруч (до 500 метрів) укриття, яке можна буде орендувати і користуватися у разі небезпеки.

«В умовах повномасштабної війни ми боремося за кожного учня і якість знань дітей. З цією метою цьогоріч ми також продовжуватимемо пілотний проект «Дистанційна школа», за яким навчалися діти, що виїхали за кордон та в інші регіони України, та роботу освітніх хабів, які спрямовані допомогти учасникам освітнього процесу ефективно здобувати знання», – зазначила Вікторія Гробова.

Серед інших важливих завдань підготовки до 1 вересня очільниця Департаменту назвала також забезпечення охоронною сигналізацією та фізичною охороною закладів освіти, створення класів безпеки, введення посад спеціалістів з безпеки у громадах, закупівлю підручників, металодетекторів тощо.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: