Сумський обласний клінічний кардіологічний центр отримав реанібоміль

16.08.2023

Сучасний реанімобіль класу В з гуманітарним вантажем передано Королівством Данії, за підтримки Данської фармацевтичної компанії «Novo Nordisk» через Центр громадського здоров’я МОЗ України.

«Допомога медичним закладам Сумщини важлива та необхідна, особливо зараз, коли через війну кількість пацієнтів збільшилась в рази. Дякую нашим міжнародним партнерам, Міністерству охорони здоров’я за увагу до потреб медицини області і дієву допомогу. Реанімобіль розширить спектр та покращить якість надання послуг обласного кардіоцентру», – зазначив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

Очільник Сумщини ознайомився з роботою відділення інтенсивної терапії та паліативної допомоги.

Щороку в обласному кардіоцентрі близько 2,5 тисячі кардіологічних хворих отримують стаціонарне лікування.

Про результативність роботи Центру виразно говорять цифри: в 2022 році летальність при гострому інфаркті міокарда склала 2,8% (2021 – 4,1%), додобова летальність – 1,6% проти 2,04% у 2021 році.

Для розширення інвазивних методів діагностики та лікування ішемічної хвороби серця Центром розроблена на затверджена розпорядженням голови обласної державної адміністрації «Обласна цільова програма надання реперфузійної допомоги хворим на нестабільну стенокардію у Сумській області на 2023-2025 роки».

Минулого року реперфузійну допомогу при гострому інфаркті міокарда у обласному клінічному кардіологічному центрі отримало 25% хворих області Проведено 229 коронарографій та 160 стентувань.

«На жаль, як свідчить статистика, найчастіше жителі Сумщини втрачають здоров’я і життя саме внаслідок серцево-судинних захворювань. Завдяки вашій самовідданості, високому професіоналізму вдається рятувати життя людей, наших захисників, у буквальному сенсі слова повертаючи їх з того світу. Потужний колектив, який, безумовно, заслуговує на шану та вдячність. Зі свого боку, намагатимемось робити все належне, щоби обласний кардіологічний центр розвивався, розбудовувався, був забезпечений сучасним обладнанням. Впевнений, що разом все заплановане вдасться втілити в життя», – сказав Володимир Артюх, спілкуючись з колективом.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: